EPH jegyzőkönyv

EPH jegyzőkönyv

Fi relé kép
A gázterv elkészülése, és a gáz csőhálózat kivitelezése után a terv beadásához és a gázMEO pozitív elbírálásához még szükség van EPH szakvéleményre az alábbi esetekben:

- gázbekötés esetén
- gázkészülék üzembe helyezése során
- a gáz csőhálózat módosítása, levágása, rövidítése esetén

Az EPH végülis egy kialakított elektromos kábelrendszer, mely megakadályozza, hogy potenciál-különbség alakuljon ki a berendezés és a gáz-, víz- és fűtés csőhálózat és a tüzelő-berendezés fém részei között. Ezzel megakadályozható az elektromos kisülés veszélye egy elektromos szikra miatt, mely robbanást idézne elő.

Az egyenpotenciálra-hozó vezeték a gázkészüléket köti össze a csőhálózatokkal (víz- és fűtéscsövek), továbbá a gázcső bejövő- és fogyasztó oldali vezetékeit hivatott összekötni.

Amennyiben az Egyen Potenciálra Hozás (EPH) vizsgálat, elektromos szempontból történő ellenőrzése sikeresen zárul a helyszíni szemle során, EPH jegyzőkönyv kerül kiállításra.

Nem engedélyköteles gázkészülék csere során, ahol már meglévő gáz csőhálózatra csatlakoznánk, ott nem kötelező az EPH szakvéleményezés, EPH vizsgálat, a Gázszolgáltató nem azokat a szakaszokat nem helyezheti nyomás alá, ahol nincsen érvényes EPH jegyzőkönyv.