Bootstrap
kazáncsere budapesten

Kondenzációs kazán cseréje Budapesten

Kondenzációs kazán kiépítése Budapesten és Pest-Megyében

Kondenzációs kazán kémény kialakítás

Az új kondenzációs kazán felszerelése és a kémény kiépítése után a kéménysepői (vagy kéményseprőipari) szakvélemény megszerzése a legfontosabb és leghosszadalmasabb ügyintézési folyamat, melyet Budapesti területen a FŐKÉTÜSZ, Fővárosi Kéményseprőipari Kft. adja ki. Az ügyintézés körülbelül 1 – másfél hónapot vesz igénybe.

kondenzációs kémény ferdetető borítás, kibúvóval Fűtéskorszerűsítés Budapest területén számos lehetőséget kínál az otthonok energiahatékonyságának növelése és a fűtési költségek csökkentése érdekében.

A korszerű fűtési rendszerek telepítése segíthet az energiatakarékosságban és a károsanyag-kibocsátás csökkentésében, ami pozitív hatással lehet a környezetre is, valamint a rezsicsökkentés jelentős ezköze lehet.

Fűtéskorszerűsítést Budapesten és Pest-megyei agglomerációban végezzük, ahol MVM – gázszolgáltató területés és Tigáz Gázterületen.

Budapest területén számos szakember áll rendelkezésre a fűtéskorszerűsítés kivitelezéséhez. A fűtéskorszerűsítési munkálatokat általában olyan szakemberek végzik, akik rendelkeznek a szükséges képesítéssel és tapasztalattal a fűtési rendszerek telepítéséhez és karbantartásához.

Az illetékes gázhatóság oldalán megtalálhatóak és ellenőrizhetők a gázigazolvány számmal rendelkező szakemberek. Továbbá az azonosításhoz szükséges arcképes gázigazolvány felmutatása is kérhető. Az építőipari szakemberek között szakosodott OKJ vizsgával, vagy Mestervizsgával rendelkező fűtésszerelők, kéményseprők és épületenergetikai szakértők segíthetnek a fűtéskorszerűsítési tervek kidolgozásában és a megfelelő fűtési rendszerek kiválasztásában, valamint kivitelezésében

Az otthonok fűtéskorszerűsítésének költségei és az árak jellege eltérő lehet a szakemberek és a rendszerek között, szakemberek függvényében és a szakemberek kivitelezési költségeinek függvényében. Előzetes árajánlatokat szükséges kérni a szakemberektől, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatokat tudjuk választani az egyes projektekhez. Ajánlott a fűtéskorszerűsítés előtt alaposan tájékozódni a lehetőségekről és az árakról, valamint az előjegyzett kivitelezési időről.

egyedi kémény
egyedi kémény osztott rendszerrel (osztott gyári indítóidom, külső levegőbeszívással)
pps kémény (60/100 mm és 80/125 mm koncentrikus PPS/ALU kémény idomok és csövek)
flexibilis kéménybélelés, flexibilis kéménybélés
kéménybélelés Furánflex technológiával

További munkálatokat igényelhet a kéménnyel szorosan nem, vagy csak részben összefüggő tevékenységek, melyekre elsőre nem is gondolnánk, de a kémény átadása szempontjából nélkülözhetetlenek. Ezek lehetnek:

kéményseprő járda felszerelés, kivitelezés
tetőkibúvó létesítése
rozsdamentes kéményajtó cseréje
egyedileg kialakított kémény tűzálló gipszkartonozása, elfedése

A szakvéleményt a Hatóságok csak akkor adják ki, ha a kivitelezett állapot garantálja az égéstermék biztonságos elvezetését, a tömörségi vizsgálaton megfelel. Amennyiben szükséges – legfőképpen családi házaknál – kéményseprő járda és tetőkibúvó létesítése, melyet Cégünk a kémény építése során természetesen tud kivitelezni, javítani, illetve átalakítani a jogosultsággal rendelkező szakemberünk a technikai- és technológiai előírások szerint.

Kéményseprői szakvélemény beszerzéséhez szükséges dokumentumok:

hő és áramlástechnikai méretezés - gépészmérnök - kamarai számmal rendelkező tervező által
kivitelezői nyilatkozat - mellyel cégünk nyilatkozik - az égéstermék elvezető rendszer megfelelően lett kialakítva, kivitelezve
teljesítmény nyilatkozat - az összes beépített idom, cső és segédanyag megfelelősségi nyilatkozatának leadása a kémény átvételéhez
kéménymester - katasztrófavédelem az alábbi dokumentumok megléte után, ügyintézést követően - előzetes időpont egyeztetéssel -a helyszínen nyomáspróbával és a kémény feljutásához, biztonságos megközelítéséhez szükséges berendezések ellenőrzésével - átveszi a korábbiakban elkészített kéményrendszert

Esetenként célszerű előzetes kéményseprőipari szakvéleményt kérni a Szolgáltatótól, akik a meglévő állapot figyelembevételével segítenek a kialakítható technológia megválasztásában, hogy a szakvéleményezés pozitív elbírálást kapjon a kéménykorszerűsítés során.