Kondenzációs kazán kémény kialakítás

Kondenzációs kazán kép
Az új kondenzációs kazán felszerelése és a kémény kiépítése után a kéménysepői (vagy kéményseprőipari) szakvélemény megszerzése a legfontosabb és leghosszadalmasabb ügyintézési folyamat, melyet Budapesti területen a FŐKÉTÜSZ, Fővárosi Kéményseprőipari Kft. adja ki. Az ügyintézés körülbelül 1 – másfél hónapot vesz igénybe.

A kivitelezés, kondenzációs kazán kémény építés alkalmával a kondenzációs kazánt felszereljük, a víz-, gáz- és fűtési csőcsatlakozásokhoz bekötjük, majd kivitelezzük a füstgázelvezetést az aktuális jogszabályok szerint, kiépítjük a kéményt, mely lehet:

- egyedi kémény
- egyedi kémény osztott rendszerrel (osztott gyári indítóidom, külső levegőbeszívással, )
- pps kémény (60/100 mm és 80/125 mm koncentrikus PPS/ALU kémény idomok és csövek)
- flexibilis kéménybélelés, flexibilis kéménybélés
- kéménybélelés Furánflex technológiával

Továbbá:

- kéményseprő járda felszerelés, kivitelezés
- tetőkibúvó létesítése
- rozsdamentes kéményajtó cseréje
- egyedileg kialakított kémény tűzálló gipszkartonozása, elfedése

Cégünk teljeskörű ügyintézéssel vállalja a kémény kivitelezését, szerelését, a hő- és áramlástechnikai méretezést, a Kivitelezői Nyilatkozat kitöltése után a füstelvezető ellenőrzését, kéményMEO-t, A kéménybélelés ár, egyedi kémény-, pps kémény- és osztott rendszerű, külső levegőbeszívással kialakított egyedi kémény árak megtekinthetők.

A szakvéleményt a Hatóságok csak akkor adják ki, ha a kivitelezett állapot garantálja az égéstermék biztonságos elvezetését, a tömörségi vizsgálaton megfelel. Amennyiben szükséges – legfőképpen családi házaknál – kéményseprő járda és tetőkibúvó létesítése, melyet Cégünk a kémény építése során természetesen tud kivitelezni, javítani, illetve átalakítani a jogosultsággal rendelkező szakemberünk a technikai- és technológiai előírások szerint.

Esetenként célszerű előzetes kéményseprőipari szakvéleményt kérni a Szolgáltatótól, akik a meglévő állapot figyelembevételével segítenek a kialakítható technológia megválasztásában, hogy a szakvéleményezés pozitív elbírálást kapjon a kéménykorszerűsítés során.  

Kulcsszavak:

kondenzációs kazánhoz kémény építés, kondenzációs kazán kémény építés, egyedi kémény árak, kéménybélelés ár kondenzációs kazánhoz, egyedi kémény építése, kondenzációs kazán kémény, egyedi kémény ára, pps kémény ár, kéménybélelés pps csővel, flexibilis kéménybélés, flexibilis kéménybélelés, kéménybélelés ára