Kazán csere menete

Egyszerűsített készülékcsere

Fontos, hogy 2020-tól a legtöbb kazán gyártó a garancia feltételét mágneses iszapleválasztó szűrő (pl. Fernox TF1, vagy Fernox Omega Filter) kiépítéséhez és az új radiátoros-, padló-, fal-, vagy mennyezetfűtési rendszer gépi vegyszeres tisztításához, átmosásához köti, mely gépészeti tevékenységet kompletten, jegyzőkönyvvel igazoltan el tudunk végezni Ügyfeleinknek.

Fűtésrendszer gépi, vegyszeres tisztítása
2020-tól a legtöbb kondenzációs kazán gyártónál a készülék garanciájának feltétele lesz - a mágneses iszapleválasztó szűrő (pl. Fernox TF1, vagy Fernox Omega Filter) visszatérő ágba történő beépítése mellett -, hogy akár új-, akár régi fűtésrendszerről legyen szó, elvégezzük a gépi vegyszeres fűtésrendszer tisztítást, melyről jegyzőkönyvet állítunk ki.

Ügyfeleinknek kondenzációs kazán felszerelése, cseréje esetén a gázterv- és a kéményseprői szakvélemény kivitelezése és ügyintézése mellett kalkulálniuk kell majd a tisztítással.

Figyelem, ez a tisztítás nem egyenértékű néhány „szakember” által leszerelt és slaggal elvégzett, manuális öblítéssel, a fekete víz leengedésével; mi kizárólag professzionális, nagy hatásfokú tisztító adalékokkal végezzük el a zárt fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosását!

Munkavégzés során az előzetes árajánlat megrendelése után Kollégáink a helyszínre érkezve bejuttatják a vízkő- és a magnelit (mágnesezhető) iszap eltávolítására használatos Fernox, vagy Sentinel vegyszert, ezután Önnek 2-3 hétig üzemeltetnie szükséges a kazánt, vagy legalább a keringető szivattyút.

A gépi vegyszeres fűtésrendszer-tisztítás ezután, egy következő kiszállás alkalmával történik. Egy változtatható irányú, szivattyús rendszerű tisztítógép segítségével történnek a munkálatok, mely végeztével inhibítor anyagot juttatunk a fűtésvízbe, mely legalább 5 évig megvédi a rendszert a vízkő- és a rozsda kialakulásától.

Fűtésrendszer gépi, vegyszeres tisztítása
Új kivitelezés esetén, főként acéllemez radiátorok telepítésekor (de padló-, fal-, vagy mennyezetfűtés kialakításakor) is indokolt a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása, a lerakódott zsíros, olajos szennyeződések eltávolítását kell elvégezni, ami a gyártási folyamat során marad a radiátorokban, csövekben.

A tisztítás hasonlóan történik, mint a régi rendszereknél, de legtöbbször más adalékanyaggal. Vállalunk továbbá kazántisztítást, hőcserélő savazást akár turbós-, vagy régi átfolyós kazánról-, vagy új kondenzációs kazánról legyen szó.

Fűtéstisztítás, gépi vegyszeres átmosás ár, árlista megtekinthető a menüpontok között.

Fűtési rendszer gépi vegyszeres tisztítás szolgáltatásaink:

- Zárt fűtési rendszer gépi vegyszeres tisztítás
- Nyitott fűtésrendszer zárt rendszerré alakítása, majd annak átmosása
- Padlófűtés tisztítása, dugulás megszüntetése
- Padló-, fal- és mennyezetfűtés átmosása
- Régi fűtéscsövek gépi vegyszerrel történő átmosása, kazáncsere előtti tisztítása
- Kazáncsere és új fűtésrendszer telepítése során a fűtésrendszer átmosása
- Kazánok tisztítása, hőcserélő savazás ára
- Mágneses iszapleválasztó szűrő beépítése a visszatérő ágba
- Inhibítor anyag utántöltése, koncentráció mérése

Kulcsszavak:

Gépi vegyszeres fűtésrendszer tisztítás szolgáltatásaink: fűtés rendszer tisztítás, központi fűtés tisztítás, padlófűtés tisztítása, fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása, fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása ár, fűtésrendszer tisztítás, fűtésrendszer tisztítás ár, fűtési rendszer tisztítása, kazántisztítás, hőcserélő savazás ára